Zwangerschapsmassage

Gedragen worden tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap draag jij 9 maanden lang met veel liefde zorg voor je kindje. Dat inimini mensje dat in je buik groeit heeft nu al een bijzonder plekje in je hart en je wil dat het niets te kort komt. Je eet gezond, gaat misschien iets bewuster om met de dagelijkse gang van zaken, probeert in beweging te blijven en op tijd te rusten. Hoe verder je zwangerschap vordert hoe meer je nu al begint te merken dat je langzaam aan het veranderen bent. Niet alleen van buiten, maar ook van binnen. Je bent een moeder aan het worden. 

Tijdens deze meest bijzondere periode van je leven, waarin je, je kindje draagt, 
mag ook jij als toekomstige mama je gedragen voelen. 

 Zwangerschapsmassage 

De zwangerschapsmassage is een volledige lichaamsmassage met speciale aandacht voor de spieren die tijdens de zwangerschap overbelast worden. De massage wordt uitgevoerd op speciale warm water kussens die zorgen voor een extra diepe ontspanning en een gedragen gevoel. 

I dance in a cumbersome, 
out-sizes waltz of new life 

In love with my body
as it blooms and hovers
over the tiny being
cradled near my heart
as if already on my lap

I savor outlandisch cravings,
rehearsals for a lifetime of yearnings
on behalf of this becoming child.

Naked in morning sunlight, 
I anoint my roundness with oil,
lullabying it's nesting, who,
in matching conception and gestation
is growing a new me

A Mother

De voordelen van een zwangerschapsmassage 
op warmwater kussens

Een blije mama 
= een blije baby

De hormonen Dopamine en Oxytocine die vrijkomen bij liefdevolle aanrakingen hebben een gunstig effect op jouw geluksgevoel en je algehele welzijn. Ze blokkeren het hormoon adrenaline (wat vrijkomt bij stress) en stromen rijkelijk door het lijf om jou een gelukkig, tevreden en blij gevoel te geven. En dat voelt en merkt je baby ook! Hij of zijn kan tijdens of na de massage dan ook flink meer bewegelijk zijn. Een goed teken. 

Verbeterde bloedcirculatie

De warmte van de warmwaterkussens zorgen ervoor dat bloedvaten in het lichaam verwijden. Hierdoor verbeterd de bloedcirculatie door het hele lijf waardoor de bloedtoevoer naar je placenta verbeterd en vocht makkelijker wordt afgedreven. 

Pijnverlichting


De  combinatie van massage met de warmte van de warm-waterkussens geeft verlichting  zwangerschap gerelateerde pijnklachten. De warmte van de kussens helpt de spieren ontspannen. De massagetechnieken die worden toegepast helpen spanning los laten waardoor pijn verminderd. 

Vermindering rug- en bekkenklachten

Door de spieren te verwarmen, kunnen ze beter en makkelijker ontspannen waardoor  de flexibiliteit van de spieren toe neemt en stijfheid verminderd. Dit geeft verlichting bij ongemakken aan het bekken en de lage rug.  

Zwangerschapsmassage bij jou aan huis

in te plannen vanaf de 16e week van de zwangerschap tot aan de bevalling

Zwangerschapsmassage

€ 125,- / 75 min / aan huis

  • Lichaamsmassage 


De massage vind plaats op warm water kussens op mijn massagetafel, die ik meeneem naar jullie thuis. Ik zet alles klaar, neem alles zelf mee en zorg voor een fijne intieme sfeer in jullie eigen woonkamer. 

De massage duurt ongeveer 75 minuten. Daarnaast heb ik ongeveer 20 minuten nodig om alles klaar te zetten en de kussens te vullen en naderhand ook weer 20 minuten om alle spullen op te ruimen. 

Combi- Deal

1 x zwangerschapsmassage van +/- 75 min
1x kraambehandeling van+/- 90 min

aan huis / € 299,00 euro

Ik kom 2x bij je thuis om je te verwennen met een fijne massage. De eerste keer is tijdens je zwangerschap. Je ontvang dan een volledige lichaamsmassage die verlichting en ontspanning geeft bij zwangerschapsgerelateerde klachten.

De tweede keer is na je bevalling, als jullie kindje geboren is. Je ontvangt dan een kraambehandeling die bestaat uit een stukje postpartum care op basis van traditionele postpartum gebruiken gecombineerd met een deelmassage. 

Aanvullende informatie

  • Een zwangerschapsmassage is mogelijk vanaf 16 weken zwangerschap.
  • De prijzen zijn excl. reiskosten a €0,20 cent per km buiten de gemeente Cranendonk en Hamont-Achel.
  • De prijzen zijn excl. eventuele parkeerkosten 
  • Mijn werkgebied is (NL) Brabant en Limburg, en (BE) Limburg en Antwerpen. Maar ook als je buiten deze regio's woont kom ik met alle liefde bij je voor een postpartum behandeling, zwangerschapsmassage of kraammassage aan huis. 
  • Als je dat fijner vindt kun je er ook voor kiezen om voor een behandeling naar mijn praktijk te komen.