Losse kraamtijd-massages

zachte liefdevolle massage 
voor de vrouw die moeder is geworden

Soms blijf je in een adrenaline-rush na de bevalling en lukt het je niet om echt te zakken, goed te ontspannen of te slapen.  Niet gek ook want je lichaam en geest hebben door de zwangerschap en bevalling een heleboel meegemaakt. Je hebt tijd nodig om dit te verwerken en te wennen aan je kindje, je nieuwe rol en de veranderende gezinsdynamiek.  Deze periode is daarom uitstekend geschikt om je te laten masseren. 

Je rug kan het zwaar hebben door het vele voeden omdat je nog zoekt naar de juiste houding. Of misschien is het niet zo eenvoudig om je borstvoeding op gang te laten komen, je hebt last van stuwing of een (beginnende) borstontsteking. Of je perineum kan wel wat liefdevolle warmte en herstel gebruiken na je intense bevalling. 

Dan is het heerlijk om je te laten verzorgen met zachte aanraking en warmte van één of meer helende behandelingen. 

Door een kraammassage kunnen pijnlijke spieren zich ontspannen, je hoofd en lichaam komen tot rust en je voelt dat je weer energie krijgt. De massage is gericht op jouw herstel en je buikgebied krijgt uitgebreid aandacht. Ik kom voor alle behandelingen aan huis en ze worden gegeven op jouw eigen bed of op mijn massagetafel. Als je wat verder postpartum bent en je komt voor een massage liever in mijn praktijk, dan mag dat natuurlijk ook


 EVERY POSTPARTUM WOMEN

DESERVES ABUNDANT SUPPORT 

warmte tijdens de postpartum

Er zijn een aantal Universele postpartum belangen waarvan je het gebruik ervan terugziet in eigenlijk alle landen/culturen. Éen daarvan is het inzetten en werken met warmte. Hoe ieder land dat doet, is dan weer compleet anders.

Zo werkt de Traditionele Chinese Geneeskunde met Moxa, in Thailand wordt veel gebruikt gemaakt van Kruidenstempels en in Inda kennen ze het gebruik van Abhyanga (hete olie) die gemasseerd wordt. In Maleisië wordt de buik van een vrouw ingewikkeld met een Bellybind (die naast warmte nog veel meer voordelen heeft) en in Mexico krijgen vrouwen net als in India en veel Afrikaanse en zuid Amerikaanse landen speciale stoombaden voor hun vagina, beter bekend als Yoni-Steam. 

Allemaal handvaten die worden ingezet zodat een vrouw vitaler, gezonder en krachtiger hersteld. 

Moxa


Moxa is een techniek die veel gebruikt wordt in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Met een moxastaafje - een staafje ter grootte van een sigaar, gemaakt van het kruid Bijvoet - worden verschillende punten en meridianen op de onderrug en/of de onderbuik verwarmt. Dat gebeurd door het staafje aan te steken en deze iets van de huid af langs deze punten te begeleiden. Het staafje brandt langzaam en geeft een intense, hele aangename warmte af. 

Thaise Kruidenstempels

In Thailand wordt tijdens de kraamtijd veel gebruik gemaakt van geurende, warme kruidenstempels. Dit zijn kleine buideltjes van katoen, gevuld met verschillende kruiden die helemaal afgestemd zijn op het herstel van een nieuwe mama. Deze stempels worden in een stoompannetje opgewarmd en daarna met een zachte druk en rustig draaiende beweging tegen de huid gemasseerd (stempelen genoemd). De werkzame stoffen van de kruiden worden opgenomen door de huid van de moeder en vervolgens door het lijf getransporteerd  waar ze hun medicinale werking afgeven. 


Yoni-steam


Yoni is 'Sanskriet' (indiaas) voor de vrouwelijke geslachts-organen (vulva, vagina en baarmoeder). Bij een yoni-steam wordt een 'vaginaal stoombad' genomen. Op een speciale yoni-steam stoel of krukje mag je plaats nemen boven een dampende, kruidige thee. De damp van de thee komt dan via je vagina naar binnen en beweegt door je slijmvliezen direct naar de bloedbaan waar het effect heeft op de baarmoeder en eierstokken. Door te stomen met -speciaal daarvoor afgestemde kruiden - maak je het gebied bij je baarmoeder waar nu een leegte/koudte is ontstaan weer warm, kunnen restjes achtergebleven 'bloed' losgestoomd worden en kan het perineum zachtjes helen.


Warme-olie wikkel


Een wikkel is een zachte en natuurlijke manier om via geurende verwarmende olie, zachte bijenwas en kompressen troost, ontspanning en rust te geven aan je buik. Een warme olie wikkel is kalmerend voor je darmen en verwarmend voor je baarmoeder. Voor de wikkels wordt Kamille of Castor-olie gebruikt, eventueel verrijkt met een etherische olie. 


Losse Kraamtijdmassages

€175,00 voor één losse behandeling   / €499,- voor 3 behandelingen naar keuze

*Deze behandelingen kunnen ook gecombineerd worden met een bellybind behandeling. 

Koesterende buik

Liefdevolle aandacht voor je buik en baarmoeder. Een buik massage, buikpakking met castor-olie en voetmassage.

Ongeveer 40 weken lang heeft jullie kindje in je buik gewoond. De grootte van de baarmoeder is toegenomen en organen hebben plek gemaakt zodat jullie kindje kon groeien. Nu de buik leeg is, de baarmoeder weer moet krimpen en organen weer mogen zakken is je buik extra kwetsbaar.

Deze behandeling is inclusief een warme olie wikkel en yoni-steam.

Stabiele rug

Bij deze deelmassage wordt de rug gestempeld met Thaise kruidenstempels en daarna gemasseerd met warme olie.

Na de bevalling zijn de spieren bij je buik en bekken vaak wat slapper. Om dit te compenseren gaat je rug extra hard werken. Ook kan je rug zeer doen door de houdingen die je aanneemt tijdens het voeden. Een rugmassage is dan een uitkomst.


Deze behandeling is inclusief verwarmende Thaise Kruidenstempels.

Sterke schouders 

Bij deze deelmassage worden je schouders, nek en hoofd gemasseerd en krijgen ze wat extra liefde.Je schouders en nek kunnen soms spanning vasthouden van het dragen en voeden van je kindje of misschien heb je tijdens de geboorte jezelf in onmogelijke posities gemaneuvreerd. Dan is deze behandeling heel erg fijn. 


Deze behandeling is inclusief warme olie wikkel of een yoni-steam

Zachte borsten

Bij deze deelmassage ontvang je een borstweefselmassage en  een speciale borstpakking.Deze massage helpt de borstvoeding te onder-steunen door een goede lactatie. En kan ook ingezet worden bij pijnlijke borsten door opgezette of verstopte melkklieren of bij een beginnende borstontsteking. Ook wat verder in je Postpartum kan deze behandeling fijn zijn omdat onder invloed van hormonen je borsten veranderen.


Deze behandeling is inclusief een borst-pakking

aanvullende informatie

  • Het beste boek je de behandeling nog tijdens je zwangerschap. Zo ben je verzekerd bent van een plekje in mijn agenda
  • De prijzen zijn excl. reiskosten a €0,25 cent per km buiten de gemeente Cranendonk en Hamont-Achel.
  • De prijzen zijn excl. eventuele parkeerkosten 
  • Mijn werkgebied is (NL) Brabant en Limburg, en (BE) Limburg en Antwerpen. Maar ook als je buiten deze regio's woont kom ik met alle liefde bij je voor een postpartum behandeling of kraammassage aan huis. 
  • Als je dat fijner vindt kun je er ook voor kiezen om voor een behandeling naar mijn praktijk te komen.