Kraammassage

Een lichaamsmassage voor na de bevalling

Zacht - Koesterend - Dragend

Geboorte geven is een impactvolle gebeurtenis en laat een diepe imprint achter in je lijf. Omdat die imprint in de postpartum nog 'vers' is, is een vrouw vaak gevoeliger en ontvankelijker voor indrukken en aanrakingen. 

Een kraammassage houdt hier rekening mee. 
De massage is perfect afgestemd op de behoeften van een mama - zacht en liefdevol van karakter - maar stevig genoeg om je spieren te bedanken voor het harde werken.

De massage brengt je terug in je lijf, laat de adrenaline-  die na een bevalling vaak  nog heel erg aanwezig kan zijn in het lijf - dalen en zorgt voor een diepe ontspanning en een toename van het liefdeshormoon Oxytocine.
 
De lichaamsmassage is zacht, koesterend en dragend en wordt met heel veel liefde gegeven. 

 Waarom een kraammassage een goed idee is

- het ondersteunt de bloedsomloop
- stimuleert een goede lactatie (bij borstvoeding)
- vermindert stresshormonen
- stimuleert het liefdeshormoon 
- draagt bij aan een gezonde hechting tussen moeder en kind
- helpt emoties reguleren en kalmeren
- helpt bij lichamelijke of emotionele blokkades

Kraammassage aan huis

in te plannen vanaf één week tot één jaar na de geboorte

Kraammassage

€ 199,- / 90 min / aan huis

 • Lichaamsmassage 
 • Buikpakking met Castor-olie
 • Kopje thee met iets lekkers


De massage vind plaats op mijn massagetafel, die ik meeneem naar jullie thuis. Ik zet alles klaar, neem alles zelf mee en zorg voor een fijne intieme sfeer in jullie eigen woonkamer. 

Uitbreiden van de massage

€ 245,- / 120 min / aan huis

Het is mogelijk om je massage uit te breiden en te combineren met één van de onderstaande onderdelen.


 • Een yoni steam
 • Thaise kruidenstempelmassage van de rug
 • inbinden van de buik met Bellybind
 • warme olie wikkel

Je massage uitbreiden voor extra genot en een boost van je herstel doe je met één van de volgende onderdelen

Moxa


Moxa is een techniek die veel gebruikt wordt in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Met een moxastaafje - een staafje ter grootte van een sigaar, gemaakt van het kruid Bijvoet - worden verschillende punten en meridianen op de onderrug en/of de onderbuik verwarmt. Dat gebeurd door het staafje aan te steken en deze iets van de huid af langs deze punten te begeleiden. Het staafje brandt langzaam en geeft een intense, hele aangename warmte af. 

Thaise Kruidenstempels

In Thailand wordt tijdens de kraamtijd veel gebruik gemaakt van geurende, warme kruidenstempels. Dit zijn kleine buideltjes van katoen, gevuld met verschillende kruiden die helemaal afgestemd zijn op het herstel van een nieuwe mama. Deze stempels worden in een stoompannetje opgewarmd en daarna met een zachte druk en rustig draaiende beweging tegen de huid gemasseerd (stempelen genoemd). De werkzame stoffen van de kruiden worden opgenomen door de huid van de moeder en vervolgens door het lijf getransporteerd  waar ze hun medicinale werking afgeven. 


Yoni-steam


Yoni is 'Sanskriet' (indiaas) voor de vrouwelijke geslachts-organen (vulva, vagina en baarmoeder). Bij een yoni-steam wordt een 'vaginaal stoombad' genomen. Op een speciale yoni-steam stoel of krukje mag je plaats nemen boven een dampende, kruidige thee. De damp van de thee komt dan via je vagina naar binnen en beweegt door je slijmvliezen direct naar de bloedbaan waar het effect heeft op de baarmoeder en eierstokken. Door te stomen met -speciaal daarvoor afgestemde kruiden - maak je het gebied bij je baarmoeder waar nu een leegte/koudte is ontstaan weer warm, kunnen restjes achtergebleven 'bloed' losgestoomd worden en kan het perineum zachtjes helen.


Warme-olie wikkel


Een wikkel is een zachte en natuurlijke manier om via geurende verwarmende olie, zachte bijenwas en kompressen troost, ontspanning en rust te geven aan je buik. Een warme olie wikkel is kalmerend voor je darmen en verwarmend voor je baarmoeder. Voor de wikkels wordt Kamille of Castor-olie gebruikt, eventueel verrijkt met een etherische olie. 


Aanvullende informatie

 • Het beste boek je de behandeling nog tijdens je zwangerschap. Zo ben je verzekerd bent van een plekje in mijn agenda
 • De prijzen zijn excl. reiskosten a €0,20 cent per km buiten de gemeente Cranendonk en Hamont-Achel.
 • De prijzen zijn excl. eventuele parkeerkosten 
 • Mijn werkgebied is (NL) Brabant en Limburg, en (BE) Limburg en Antwerpen. Maar ook als je buiten deze regio's woont kom ik met alle liefde bij je voor een postpartum behandeling of kraammassage aan huis. 
 • Als je dat fijner vindt kun je er ook voor kiezen om voor een behandeling naar mijn praktijk te komen.