'Bellybinden'

een Liefdevolle omhulling voor je buik

Bengkung Belly Binding is een traditioneel Maleisische methode waarbij de buik van een (pas)bevallen vrouw wordt ingebonden met een daarvoor bestemde katoenen doek van zo'n 10 a 17 meter lang.

Tijdens de zwangerschap houd je extra water, lucht en gewicht vast. Dat doet je lijf om de baby te beschermen. Een extra laagje dat bestaat uit vet, vocht en lucht omringen de baby en de placenta en vormen zo een extra beschermlaag. 

De placenta maakt ondertussen het hormoon Relaxine aan. Dit hormoon zorgt ervoor dat de banden die in je buik en bekken lopen (en normaal alle organen op zijn plek houden) week worden en verslappen. 

Door het week worden ontstaat er ruimte in de buik voor de baby om te groeien. Ook de organen in je buik houden rekening met de groei van je kindje. Langzaam schuiven ze steeds meer een beetje op, weg van hun normale plek, om zo de baby alle ruimte te geven om te groeien. 

In de weken na de geboorte van jullie kindje schuiven de organen langzaam weer terug op hun plekje. En ook de baarmoeder krimpt en zakt.

Het hormoon Relaxine blijft nog zo'n 3 maanden (dus het gehele 4e trimester) aanwezig in je lijf waarbij het gedurende deze periode steeds meer afneemt. 

Het extra beschermlaagje heeft je lijf niet meer nodig. Omdat al dit extra opgeslagen vet, vocht en lucht geen functie meer heeft ontdoet het lijf zich hiervan door middel van vloeien en zweten.

Nu de baby geboren is en je lijf zich van deze extra opgeslagen vloeistoffen en lucht ontdoet, ontstaat er steeds meer 'lege' ruimte in je buik en door de Relaxine kan alles behoorlijk wiebelig en slap aanvoelen. 

Een Bellybind behandeling kan uitkomst bieden om de organen terug naar hun plekje van voor de zwangerschap te begeleiden, stimuleert en helpt de baarmoeder bij het krimpen en geeft ondersteuning aan de lege, vaak nog slappe buik.

BLESS THIS BELLY
EXPANDING, STRETCHING, ALARMINGLY LARGE

BLESS THESE THIGHS
STRONG,  SQUATTING

BLESS THESE HIPS
WIDENING, OPENING

BLESS THESE BREASTS
NOURISHING, COMFORTING

BLESS THESE ARMS
HOLDING, SAFE

BLESS THIS BODY

FOREVER MARKED, CHANGED
NEVER THE SAME, 
FOR HAVING CO-CREATED WITH GOD. 

DELONA CAMPOS-DAVIS 

Voordelen van het dragen van de Bellybind

 • Je lichaam herstelt in een kortere tijd dan wanneer je niet bindt, omdat het helpt bij het afvoeren van bloed, lucht, en vocht. 
 • Een Bengkung buikwikkel biedt 360˚ ondersteuning 
 • die ondersteuning helpt bij het terug laten veren van de buikspieren
 • verbeterd de houding
 • geeft stabiliteit aan gewrichtsbanden en je algehele torso 
 • geeft ondersteuning terwijl alle vitale organen (waaronder de baarmoeder) hun weg terugvinden naar de grootte en plek van voor de zwangerschap. 
 • Houdt de buik en het bekkengebied 'aangenaam warm' wat het herstel bespoedigt. 
 • door de zachte constante druk wordt het buik- en bekkengebied dat na de bevalling week is geworden en 'open' is gaan staan, langzaam 'gesloten'. 
 • Het dragen van de Bellybind is ook een fijne ondersteuning bij nek en rugklachten door het geven van (borst)voeding en het dragen en wiegen van je kindje. Het is namelijk bijna onmogelijk om onderuitgezakt te zitten met de Bellybind om. 
 • Helpt bij een kleine diastase.
 • verminderd druk op de bekkenbodemspieren wat verplichtend werkt bij pijn en bekkenklachten.

Hoe ziet een behandeling eruit?

lichaam verwarmen met moxa

Een zachte buikmassage

buikpakking met castor-olie

Inbinden van de buik

3 behandelingen van +/- 90 min

BELLYBINDING PAKKET

Ik kom bij je thuis om je even helemaal in de watten te leggen. Je ontvangt van mij een behandeling die bestaat uit;

 • verwarmende moxa op de onderrug
 • helende buikmassage
 • castorolie buikpakking
 • benkung bellybinding

€ 460,- voor drie sessies bij jou aan huis 
€ 165,- voor één losse behandeling

Een Bellybind behandeling is in te plannen tot ongeveer 3 maanden na de bevalling. De grootste winst is echter te behalen in de eerste 6 weken postpartum waarin je nog veel rust en weinig actief bent.

De eerste 2 weken na de bevalling kan de Bellybind tot wel 24 uur gedragen worden, daarna is ongeveer 8 uurtjes voldoende. Als je wat actiever bent, kun je ervoor kiezen om de Bellybind 's-avonds voor het slapen te dragen, en deze dan in de ochtend weer af te doen. 
Je behandeling uitbreiden met een

VAGINAAL STOOMBAD

Een verzachtend en rustgevend vaginaal stoombad is een ultiem relax-moment in de hectiek van de kraamtijd. Er wordt voor je gezorgd in een warme setting met rustgevende muziek terwijl je baarmoeder en perineum helend worden gestoomd. 

Zachtjes wordt je buikholte van binnenuit uitgenodigd om verder op te schonen en los te laten. Speciale kruiden doen hun werking het zelf genezend vermogen een handje te helpen.

Vanaf één week na je bevalling en wanneer eventuele hechtingen zijn verwijderd of opgelost mag je plaatsnemen op een speciale stoomstoel. 

Deze aanvulling kost in combinatie met een Bellybind behandeling € 35,00 euro extra.


Aanvullende informatie

 • Het beste boek je de behandeling nog tijdens je zwangerschap. Zo ben je verzekerd bent van een plekje in mijn agenda
 • De Bellybind krijg je van mij te leen. Zo hoef je er zelf geen te kopen (€60,00 per stuk). Wanneer je de Bellybind niet meer gebruikt dien je deze dan wel retour te zenden naar mij. 
 • De prijzen zijn excl. reiskosten a €0,20 cent per km buiten de gemeente Cranendonk en Hamont-Achel.
 • De prijzen zijn excl. eventuele parkeerkosten 
 • Mijn werkgebied is (NL) Brabant en Limburg, en (BE) Limburg en Antwerpen. Maar ook als je buiten deze regio's woont kom ik met alle liefde bij je voor een postpartum behandeling of kraammassage aan huis. 
 • Als je dat fijner vindt kun je er ook voor kiezen om voor een behandeling naar mijn praktijk te komen.