kraamtijdmassages

gericht op het herstel van een vrouwenlijf 

dat geboorte heeft gegeven

massages & postpartum behandelingen

Soms blijf je in een adrenaline-rush na de bevalling en lukt het je niet om echt te zakken, goed te ontspannen of te slapen.  Niet gek ook want je lichaam en geest hebben door de zwangerschap en bevalling een heleboel meegemaakt. Je hebt tijd nodig om dit te verwerken en te wennen aan je kindje, je nieuwe rol en de veranderende gezinsdynamiek.  Deze periode is daarom uitstekend geschikt om je te laten masseren. 


Je rug kan het zwaar hebben door het vele voeden omdat je nog zoekt naar de juiste houding. Of misschien is het niet zo eenvoudig om je borstvoeding op gang te laten komen, je hebt last van stuwing of een (beginnende) borstontsteking. Of je perineum kan wel wat liefdevolle warmte en herstel gebruiken na je intense bevalling.  Dan is het heerlijk om je te laten verzorgen met zachte aanraking en warmte van één of meer helende behandelingen. 


Door een kraammassage kunnen pijnlijke spieren zich ontspannen, je hoofd en lichaam komen tot rust en je voelt dat je weer energie krijgt. De massage is gericht op jouw herstel en je buikgebied krijgt uitgebreid aandacht. Ik kom voor alle behandelingen aan huis en ze worden gegeven op jouw eigen bed of op mijn massagetafel. Als je wat verder postpartum bent en je komt voor een massage liever in mijn praktijk, dan mag dat natuurlijk ook.

Becoming a mother 
leaves no women as it found her. 
It unravels her and rebuilds her. It cracks her open, takes her to her edges. 
It´s both beautiful and brutal; 
often at the same time.

- Nikki McCahon -

warmte tijdens de postpartum

Er zijn een aantal Universele postpartum belangen waarvan je het gebruik ervan terugziet in eigenlijk alle landen/culturen. Een daarvan is het inzetten en werken met warmte. Hoe ieder land dat doet, is dan weer compleet anders.

Zo werkt de Traditionele Chinese Geneeskunde met Moxa, in Thailand wordt veel gebruikt gemaakt van Kruidenstempels en in Inda kennen ze het gebruik van Abhyanga (hete olie) die gemasseerd wordt. In Maleisië wordt de buik van een vrouw ingewikkeld met een Bellybind (die naast warmte nog veel meer voordelen heeft) en in Mexico krijgen vrouwen net als in India en veel Afrikaanse en zuid Amerikaanse landen speciale stoombaden voor hun vagina, beter bekend als Yoni-Steam. 

Allemaal handvaten die worden ingezet zodat een vrouw vitaler, gezonder en krachtiger hersteld. 

Moxa

Moxa is een techniek die veel gebruikt wordt in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Met een moxastaafje - een staafje ter grootte van een sigaar, gemaakt van het kruid Bijvoet - worden verschillende punten en meridianen op de onderrug en/of de onderbuik verwarmt. Dat gebeurd door het staafje aan te steken en deze iets van de huid af langs deze punten te begeleiden. Het staafje brandt langzaam en geeft een intense, hele aangename warmte af. 

Thaise Kruidenstempels

In Thailand wordt tijdens de kraamtijd veel gebruik gemaakt van geurende, warme kruidenstempels. Dit zijn kleine buideltjes van katoen, gevuld met verschillende kruiden die helemaal afgestemd zijn op het herstel van een nieuwe mama. Deze stempels worden in een stoompannetje opgewarmd en daarna met een zachte druk en rustig draaiende beweging tegen de huid gemasseerd (stempelen genoemd). De werkzame stoffen van de kruiden worden opgenomen door de huid van de moeder en vervolgens door het lijf getransporteerd  waar ze hun medicinale werking afgeven. 

Yoni-steam

Yoni is 'Sanskriet' (indiaas) voor de vrouwelijke geslachtsorganen (vulva, vagina en baarmoeder). Bij een yoni-steam wordt een 'vaginaal stoombad' genomen. Op een speciale yoni-steam stoel of krukje mag je plaats nemen boven een dampende, kruidige thee. De damp van de thee komt dan via je vagina naar binnen en beweegt door je slijmvliezen direct naar de bloedbaan waar het effect heeft op de baarmoeder en eierstokken. Door te stomen met -speciaal daarvoor afgestemde kruiden - maak je het gebied bij je baarmoeder waar nu een leegte/koudte is ontstaan weer warm, kunnen restjes achtergebleven 'bloed' losgestoomd worden en kan het perineum zachtjes helen.

Warme-olie wikkel

Een wikkel is een zachte en natuurlijke manier om via geurende verwarmende olie, zachte bijenwas en kompressen troost, ontspanning en rust te geven aan je buik. Een warme olie wikkel is kalmerend voor je darmen en verwarmend voor je baarmoeder. Voor de wikkels wordt Kamille of Castor-olie gebruikt, eventueel verrijkt met een etherische olie. 

 EVERY POSTPARTUM WOMEN

DESERVES ABUNDANT SUPPORT