Ceremonies

Om je moederschap en vrouw zijn te eren en te vieren

Ceremonies en Rituelen worden al eeuwenlang gebruikt om een belangrijk moment in een mensenleven vast te leggen en te markeren. 

Door het geven/ontvangen van een ceremonie kan een belangrijke periode afgesloten worden of juist een nieuw begin gevierd worden. Soms is het een combinatie van beide en wordt er stil gestaan bij een bepaalde 'overgang' of transitie. Dit worden dan ook vaak 'overgangsrituelen',  'overgangsceremonies' of 'rites of passage' genoemd. 

Overgangsceremonies worden van oudsher vaak gehouden bij belangrijke gebeurtenissen zoals een geboorte, een huwelijk, wanneer een kind de pubertijd betreed, een overlijden of wanneer een vrouw moeder wordt. 

Moeder worden is een belangrijk en groot moment in je leven. De komst van een kindje veranderd vaak veel op alle gebieden in je leven, je relatie en je sociale leven, maar ook diep in jezelf en je vrouw zijn.

Op het moment dat je moeder wordt, of besluit mama te willen worden vind er - bewust en soms ook onbewust -  een transitie plaats op zowel fysiek als emotioneel en energetisch niveau.

Een ceremonie of een ritueel is een bekrachtigende en helende ervaring om aandachtig bij deze speciale transitie stil te staan en alles te doorvoelen, helen, eren en vieren.