Volledige Lichaams massage

zacht - koesterend - dragend

Aangeraakt worden nadat je lijf geboorte heeft gegeven kan best spannend zijn. Je lijf heeft een eigen cel geheugen waar het dingen in op slaat. Ervaringen zitten niet alleen in je hoofd en je emotionele brein, maar worden dus ook opgeslagen in je lijf. 

Het dragen en baren van je kindje - een intense en impactvolle ervaring - laat een imprint achter in dit celgeheugen. Deze imprint kan van pas komen bij een volgende bevalling en wakkert allerlei hormonen aan die ervoor zorgen dat je goed voor je kindje kan zorgen. 

Omdat die imprint in de postpartum nog vers in het geheugen ligt is een vrouw bijzonder kwetsbaar. Deze kwetsbaarheid maakt dat zij open staat en heel ontvankelijk is voor o.a. geluiden, geuren, licht, prikkels, indrukken, kou en ziekte. 

Een volledige lichaamsmassage is een zachte, liefdevolle massage van het hele lijf dat rekening houdt met deze kwetsbaarheid en helemaal afgestemd is op de behoeften van een nieuwe mama. 

De massage brengt je terug in je lijf, laat de adrenaline-  die na een bevalling vaak  nog heel erg aanwezig kan zijn in het lijf - dalen en zorgt voor een diepe ontspanning en een toename van het liefdeshormoon Oxytocine.

De volledige lichaamsmassage is zacht, koesterend, dragend en wordt met heel veel liefde gegeven. 


 The Transformation to Motherhood, commenly known as 'Matrescence' , is one of the most enormous changes that a women goes through and impacts her on a physical, emotional and intellectual level

- Sarah Oreck -

warmte tijdens de postpartum

Er zijn een aantal Universele postpartum belangen waarvan je het gebruik ervan terugziet in eigenlijk alle landen/culturen. Éen daarvan is het inzetten en werken met warmte. Hoe ieder land dat doet, is dan weer compleet anders.

Zo werkt de Traditionele Chinese Geneeskunde met Moxa, in Thailand wordt veel gebruikt gemaakt van Kruidenstempels en in Inda kennen ze het gebruik van Abhyanga (hete olie) die gemasseerd wordt. In Maleisië wordt de buik van een vrouw ingewikkeld met een Bellybind (die naast warmte nog veel meer voordelen heeft) en in Mexico krijgen vrouwen net als in India en veel Afrikaanse en zuid Amerikaanse landen speciale stoombaden voor hun vagina, beter bekend als Yoni-Steam. 

Allemaal handvaten die worden ingezet zodat een vrouw vitaler, gezonder en krachtiger hersteld. 

Moxa


Moxa is een techniek die veel gebruikt wordt in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Met een moxastaafje - een staafje ter grootte van een sigaar, gemaakt van het kruid Bijvoet - worden verschillende punten en meridianen op de onderrug en/of de onderbuik verwarmt. Dat gebeurd door het staafje aan te steken en deze iets van de huid af langs deze punten te begeleiden. Het staafje brandt langzaam en geeft een intense, hele aangename warmte af. 

Thaise Kruidenstempels

In Thailand wordt tijdens de kraamtijd veel gebruik gemaakt van geurende, warme kruidenstempels. Dit zijn kleine buideltjes van katoen, gevuld met verschillende kruiden die helemaal afgestemd zijn op het herstel van een nieuwe mama. Deze stempels worden in een stoompannetje opgewarmd en daarna met een zachte druk en rustig draaiende beweging tegen de huid gemasseerd (stempelen genoemd). De werkzame stoffen van de kruiden worden opgenomen door de huid van de moeder en vervolgens door het lijf getransporteerd  waar ze hun medicinale werking afgeven. 


Yoni-steam


Yoni is 'Sanskriet' (indiaas) voor de vrouwelijke geslachts-organen (vulva, vagina en baarmoeder). Bij een yoni-steam wordt een 'vaginaal stoombad' genomen. Op een speciale yoni-steam stoel of krukje mag je plaats nemen boven een dampende, kruidige thee. De damp van de thee komt dan via je vagina naar binnen en beweegt door je slijmvliezen direct naar de bloedbaan waar het effect heeft op de baarmoeder en eierstokken. Door te stomen met -speciaal daarvoor afgestemde kruiden - maak je het gebied bij je baarmoeder waar nu een leegte/koudte is ontstaan weer warm, kunnen restjes achtergebleven 'bloed' losgestoomd worden en kan het perineum zachtjes helen.


Warme-olie wikkel


Een wikkel is een zachte en natuurlijke manier om via geurende verwarmende olie, zachte bijenwas en kompressen troost, ontspanning en rust te geven aan je buik. Een warme olie wikkel is kalmerend voor je darmen en verwarmend voor je baarmoeder. Voor de wikkels wordt Kamille of Castor-olie gebruikt, eventueel verrijkt met een etherische olie. 


Volledige Lichaamsmassage

€205,00 voor een basis massage van +/- 90 minuten   

€235,- voor een uitgebreide massage van 120 minuten

Basis massage van het hele lijf

 • Volledige Lichaamsmassage 
 • Buikpakking met Castor-olie
 • Kopje thee 


De massage vind plaats op mijn massagetafel, die ik meeneem naar jullie thuis. Ik zet alles klaar, neem alles zelf mee en zorg voor een fijne intieme sfeer in jullie eigen woonkamer. 

Volledige massage uitgebreid 

 • Volledige Lichaamsmassage 
 • Buikpakking met Castor-olie
 • Kopje thee 


Extra uitbreiding van de massage met één van de onderstaande onderdelen

 • Een yoni steam
 • Thaise kruidenstempels
 • inbinden van de buik met Bellybind

aanvullende informatie

 • Het beste boek je de behandeling nog tijdens je zwangerschap. Zo ben je verzekerd bent van een plekje in mijn agenda
 • De prijzen zijn excl. reiskosten a €0,25 cent per km buiten de gemeente Cranendonk en Hamont-Achel.
 • De prijzen zijn excl. eventuele parkeerkosten 
 • Mijn werkgebied is (NL) Brabant en Limburg, en (BE) Limburg en Antwerpen. Maar ook als je buiten deze regio's woont kom ik met alle liefde bij je voor een postpartum behandeling of kraammassage aan huis. 
 • Als je dat fijner vindt kun je er ook voor kiezen om voor een behandeling naar mijn praktijk te komen.