Benkung

Bellybinding

Een koesterende steun voor je lege buik

Tijdens de zwangerschap houd je extra water, lucht en gewicht vast. Dat doet je lijf om de baby te beschermen. Een extra laagje dat bestaat uit vet, vocht en lucht omringen de baby en de placenta en vormen zo een extra beschermlaag. De placenta maakt ondertussen het hormoon Relaxine aan. Dit hormoon zorgt ervoor dat de banden die in je buik en bekken lopen (en normaal alle organen op zijn plek houden) week worden en verslappen. 

Door het week worden ontstaat er ruimte in de buik voor de baby om te groeien. Terwijl de baby steeds groter groeit verplaatsen de organen in je buik om ruimte te creëren voor deze groei. 

Na de geboorte van jullie kindje is het hormoon Relaxine nog zo'n 3 maanden (dus het gehele 4e trimester) aanwezig in je lijf waarbij het gedurende deze periode steeds meer afneemt. Ook heeft je lijf het extra beschermlaagje niet meer nodig. Omdat al dit extra opgeslagen vet, vocht en lucht geen functie meer heeft ontdoet het lijf zich ook hiervan. 

Nu de baby geboren is en je lijf zich van deze extra opgeslagen vloeistoffen en lucht ontdoet, ontstaat er steeds meer 'lege' ruimte in je buik en door de Relaxine kan alles behoorlijk wiebelig en slap aanvoelen. 

Een Bellybind behandeling kan dan uitkomst bieden.

Bengkung Belly Binding is een traditioneel Maleisische methode waarbij de buik van een (pas)bevallen vrouw wordt ingebonden met een daarvoor bestemde katoenen doen van zo'n 10 a 17 meter lang.

Het inbinden van de buik is een effectieve en belangrijke manier om je buik en bekkengebied te ondersteunen en helpen helen in de eerste weken na de geboorte van je kindje. 

De voordelen van het dragen van de Bellybind op een rijtje..

 • Je lichaam herstelt in een kortere tijd dan wanneer je niet bindt, omdat het helpt bij het afvoeren van bloed, lucht, en vocht. 
 • Een Bengkung buikwikkel biedt 360˚ ondersteuning 
 • die ondersteuning helpt bij het terug laten veren van de buikspieren
 • verbeterd de houding
 • geeft stabiliteit aan gewrichtsbanden en je algehele torso 
 • geeft ondersteuning terwijl alle vitale organen (waaronder de baarmoeder) hun weg terugvinden naar de grootte en plek van voor de zwangerschap. 
 • Houdt de buik en het bekkengebied 'aangenaam warm' wat het herstel bespoedigt. 
 • door de zachte constante druk wordt het buik- en bekkengebied dat na de bevalling week is geworden en 'open' is gaan staan, langzaam 'gesloten'. 
 • Het dragen van de Bellybind is ook een fijne ondersteuning bij nek en rugklachten door het geven van (borst)voeding en het dragen en wiegen van je kindje. Het is namelijk bijna onmogelijk om onderuitgezakt te zitten met de Bellybind om. 
 • Helpt bij een kleine diastase.
 • verminderd druk op de bekkenbodemspieren wat verplichtend werkt bij pijn en bekkenklachten.

Naast alle fysieke voordelen wordt de Bellybind vaak ook op emotioneel vlak als heel ondersteunend ervaren. 

De buikwikkel is vooral bedoeld voor de eerste weken waarin je nog veel in bed ligt en dus niet heel veel beweegt. De eerste 2 weken na je bevalling kan de Bellybind tot wel 24 uur gedragen worden, erna is 6-10 uur voldoende. 

Je kunt de Bellybind tot ongeveer maximaal zo'n 12 weken na de bevalling goed dragen, maar de grootste winst is te behalen in de eerste 6 weken postpartum. Als je daarna nog steeds gebruik wil maken van de de Bellybind is het verstandig om er bekkenbodem oefeningen en zachte buikspieroefeningen bij te gaan doen.

Hoe ziet een behandeling eruit?

lichaam verwarmen met moxa

Een zachte buikmassage

buikpakking met castor-olie

Inbinden van de buik

 

TO FULLY INHABIT YOUR ROLE AS MOTHER 

- WITH ITS ASTONISHING REQUIREMENTS, FOR GIVING ENERGY, ATTENTION AND LOVE -

IT IS YOU WHO MUST BE HELD 

3 behandelingen van +/- 120 min

BELLYBINDING PAKKET

Ik kom bij je thuis om je even helemaal in de watten te leggen. Je ontvangt van mij een behandeling die bestaat uit;

 • verwarmende moxa op de onderrug
 • helende buikmassage
 • castorolie buikpakking
 • benkung bellybinding

€ 460,- voor drie sessies bij jou aan huis 
€ 165,- voor één losse behandeling

Deze behandeling maakt ook deel uit van het Nourishing Postpartum Plan die bestaat uit een serie behandelingen gericht op jouw lichamelijke en emotionele herstel. 

De behandeling kan ook gecombineerd worden met de ''mix and match' kraamtijdbehandelingen. Dit maakt het mogelijk om de Bellybind behandeling af te wisselen met bijvoorbeeld een fijne kraamtijdmassage.

Je behandeling uitbreiden met een

VAGINAAL STOOMBAD

Een verzachtend en rustgevend vaginaal stoombad is een ultiem relax-moment in de hectiek van de kraamtijd. Er wordt voor je gezorgd in een warme setting met rustgevende muziek terwijl je baarmoeder en perineum helend worden gestoomd. 

Zachtjes wordt je buikholte van binnenuit uitgenodigd om verder op te schonen en los te laten. Speciale kruiden doen hun werking het zelf genezend vermogen een handje te helpen.

Vanaf één week na je bevalling en wanneer eventuele hechtingen zijn verwijderd of opgelost mag je plaatsnemen op een speciale stoomstoel. 

Deze aanvulling kost in combinatie met een Bellybind behandeling € 35,00 euro extra.


BLESS THIS BELLY
EXPANDING, STRETCHING, ALARMINGLY LARGE

BLESS THESE THIGHS
STRONG,  SQUATTING

BLESS THESE HIPS
WIDENING, OPENING

BLESS THESE BREASTS
NOURISHING, COMFORTING

BLESS THESE ARMS
HOLDING, SAFE

BLESS THIS BODY

FOREVER MARKED, CHANGED
NEVER THE SAME, 
FOR HAVING CO-CREATED WITH GOD. 

DELONA CAMPOS-DAVIS 

Aanvullende informatie

 • Het beste boek je de behandeling nog tijdens je zwangerschap. Zo ben je verzekerd bent van een plekje in mijn agenda
 • De Bellybind krijg je van mij te leen. Zo hoef je er zelf geen te kopen (€60,00 per stuk). Wanneer je de Bellybind niet meer gebruikt dien je deze dan wel retour te zenden naar mij. 
 • De prijzen zijn excl. reiskosten a €0,25 cent per km buiten de gemeente Cranendonk en Hamont-Achel.
 • De prijzen zijn excl. eventuele parkeerkosten 
 • Mijn werkgebied is (NL) Brabant en Limburg, en (BE) Limburg en Antwerpen. Maar ook als je buiten deze regio's woont kom ik met alle liefde bij je voor een postpartum behandeling of kraammassage aan huis. 
 • Als je dat fijner vindt kun je er ook voor kiezen om voor een behandeling naar mijn praktijk te komen.